telefon  +48 34 32-40-147

 email  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

RECOMANDĂRI PENTRU INSTALAREA ȘI ÎNTREȚINEREA CABLURILOR

Următoarele recomandări vă sunt oferite pentru a vă ghida în ceea ce privește instalarea și conectarea cablurilor dumneavoastră și pentru a ne asigura că veți beneficia de tot ce este mai bun, cu privire la produsele Linmot.

INSTALAREA UNUI CABLU NOU

 • Identificați direcția cablului original

 • Verificați ca dimensiunile generale să fie identice cu cele anterioare. Lungimea cablului intern poate să fie ușor diferită, având în vedere faptul că vechile cabluri pot deveni ușor mai întinse cu trecerea timpului.

 • Înainte de a instala noul cablu, țineți cablul în poziție verticală și utilizați câteva picături de ulei 3-în-1, nu foarte vâscos, pentru a lubrifia cablul intern. Mișcați cablul intern în sus și în jos, pentru a facilita alunecarea uleiului în jos pe cablu.

 • Atunci când noul cablu este gata pentru a fi instalat, direcționați cablul cu atenție și, în majoritatea cazurilor, în același mod cu vechiul cablu. Aveți grijă ca cablul să ajungă la conexiunea necesară în mod confortabil.

 • Dacă direcționarea originală a cablului se face printr-o sursă de căldură, trebuie să vă asigurați că există un spațiu adecvat între cablu și sursa de căldură.

 • Dacă brățări autoblocante sunt necesare pentru a direcționa cablul, acestea ar trebui lăsate lejere, pentru a permite cablurilor să se miște. Dacă sunt prea strânse, vor restricționa funcționarea la nivelul cablului și abilitatea acestuia de a mișca odată cu ghidajele.

 • Pentru cabluri de accelerație de tip trage-împinge/deschide-închide, conectați întotdeauna și ajustați cablul de tip împinge/deschide mai întâi.

 • Dacă niplurile necesită lubrifiere la nivelul punctelor de sprijin sau conexiune, utilizați o cantitate mică de grăsime de cupru, întrucât acestea vor atrage impurități, restricționând mișcarea niplului și vor cauza uzură excesivă și stres la nivelul niplului și cablului.

 • Atunci când cablul a fost instalat, verificați direcția de blocare, precum și funcționarea cablului la ambele extreme ale direcției. Verificați ca cablul să nu fie prea strâns și ca funcționarea să nu fie afectată. Dacă una dintre cele mai de sus este prezentă, verificați direcția cablului, ajustarea și ca toate niplurile să fie poziționate în mod adecvat.

 

ÎNTREȚINERE

Întreținerea cablurilor este esențială pentru a le prelungi viața și pentru a menține funcționarea acestora.

 • Motociclete MX – după o cursă sau, pe cât de des posibil, după spălarea cu presiune, îndepărtați cablurile și clătiți-le cu WD40. Continuați să le clătiți până când lichidul curge clar. Odată curat, lubrifiați cablul din nou, cu un ulei ușor 3-în-1 și verificați direcția cablului. Totodată, lubrifiați niplurile acolo unde este necesar, utilizând grăsime cupru.

 • Motociclete trial – atunci când îi faceți service-ul sau după spălarea cu presiune, îndepărtați cablurile de pe motocicletă și clătiți-le cu WD40. Continuați să le clătiți până când lichidul curge clar. Odată curat, lubrifiați cablul din nou, cu un ulei ușor 3-în-1 și verificați direcția cablului. Totodată, lubrifiați niplurile acolo unde este necesar, utilizând grăsime cupru.

 • Motociclete de șosea – la începutul și la sfârșitul verii, îndepărtați cablurile și clătiți-le cu WD40. Odată curat, lubrifiați cablul cu un ulei ușor 3-în-1 pentru uz general și lubrifiați niplurile, acolo unde este necesar, utilizând grăsime cupru. Aveți în vedere faptul că niplurile tip butoi trebuie să fie libere, pentru a se putea roti în lama de pârghie.

Nu utilizați uleiuri de motor grele, lubrifianți cu lanț sau grăsime pentru a lubrifia cablurile, întrucât acest lucru va duce la acumularea impurităților, la o uzură crescută a cablurilor și va reduce funcționarea acestora. Nu uitați: cablurile sunt elemente de service și trebuie să fie înlocuite la intervale regulate.

Dacă nu sunteți siguri în ceea ce privește instalarea unui cablu, vă rugăm să consultați cel mai apropriat mecanic calificat pentru motociclete.

Barker LINMOT BOWDEN CABLES PRODUCER

" Linmot cables are the best! " - Ben Barker

 

logo Linmot

LINMOT Sp. z o.o. Spółka Komandytowa
ul. Wileńska 56
42-280 Częstochowa
VAT ID: PL 5732840297

tel. +48 34 32-40-147

email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

REGON: 242801764

SWIFT: INGBPLPW
PLN: PL 41 1050 1142 1000 0090 9300 5867
EUR: PL 47 1050 1142 1000 0091 3745 7561
USD: PL 90 1050 1142 1000 0091 3745 7660

SWIFT: IEEAPLPA
CZK: PL 91 1950 0001 2006 0027 4463 0003

 

Szybki kontakt / Rapid contact
Email:
Temat: / Subject:
Wiadomość: / Message:
1 + 5 = ?